Arhiva članaka - 2009. godina

 

21. listopada 2012.

9. Kup Feuda, novi datum

Određen je novi datum za Kup Feuda, svježe informacije o njemu možete pratiti na stranici natjecanja.

9. Kup Feuda - 4. prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji.

Ivo

19. rujna 2012.

9. Kup Feuda

Svašta se nešto dogodilo od zadnjeg javljanja, ali o tom po tom. Bliži se naše natjecanje, pa od danas možete pratiti informacije o njemu na stranici natjecanja.

9. Kup Feuda - 4. prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji.

Ivo

18. svibnja 2012.

ETOC - Temp-O

Danas je bio Temp-O trofej. Kvalifikacije su bile zeznute, mi uglavnom dekoncentrirani, tako da je samo Hoki uspio proć u finale.

Obrada rezultata je bila kaotična, tako da je sve skupa jako kasnilo i nekoliko puta se mijenjalo dok nisu napravili kako treba.

U finalu je pobijedio Stig Gerdman ispred Martina Juluma i Laurija Kontkanena, dok je Marit Wiksell bila četvrta. Hoki je završio oko 20. mjesta. Ostatak ekipe (osim Ivice koji je šparao noge za sutra), je poslije išao na stazu finala i meni je išlo čisto dobro. Bio sam drugi od ekipe s public natjecanja i deveti ako se gledaju i finalisti (što kao plasma nije neka utjeha, ali je odlična priprema za sutra i preksutra-

Rezultati Temp-O natjecanja bi uskoro trebali biti online.

Sutra počinje ono pravo. Startamo svi dosta rano osim Iskre i Ivice koji su pri kraju startne liste.

Ivo

17. svibnja 2012.

ETOC - Model

U Švedskom Falunu se održava Europsko prvenstvo u orijentaciji i Europsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Na ovom prvom Hrvatska nema predstavnika, a na prvenstvu u preciznoj nas je sedam: Zdenko Horjan, Ivica Bertol, Ivana Gobec, Damir Gobec, Dalibor Perković, Tomislav Varnica i ja. S nama su još kao pratnja u vlastitom aranžmanu Sanja Žužić i Boško Opalić.

Jučer smo stigli u Falun. Avionom do Stockholma, pa još nešto manje od tri sata vožnje iznajmljenim autima. Smješteni smo u kućici 25 minuta od grada.

Danas je na rasporedu bio model, tj. pokazno natjecanje. Bilo je poučno. Sutra imamo otvaranje, a odmah iza toga Europski Temp-O trofej. Ovo je zadnja godina da je to neslužbena disciplina, a bit će vrlo neizvjesno jer prvo imamo kvalifikacije. Četiri grupe po trideset natjecatelja od kojih u finale ide samo po pet iz svake grupe.

Više o Europskom sljedećih dana

Europsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji.

Ivo

10. siječnja 2012.

Tero i Pre-O

Premda se mnogo lokalnih zvijezda i zvijezdica s podsmjehom odnosi prema preciznoj orijentaciji, u najjačim zemljama to nije slučaj. Naravno da radije trče, ali kad im se ukaže prilika idu i na preciznu. Evo kaj o tome na svom blogu piše Tero, ako ne najbolji tehničar onda jedan od par najboljih na svijetu:

But the highlight of the camp was definitively the precision orienteering events organized by Pan-Kristianstad. While orienteering in sand dunes terrains, I realized when I saw a big cluster of controls in forest that there might be a Pre-O competition soon here. Back at our accommodation, I checked the “Tävlingskalender” page of SOFT website and discovered that three days of competition were going to take place in Ahüs. Yeeeeeeeeeees, I could satisfate my biggest passion: discussing hours why the mapmaker had been drawing this fuc%#@g curve like this…

Cijeli članak možete pročitati ovdje:

Time to be precise!

Tero je prvi dan bio 12., drugi je pobijedio, a treći dan je bio 19.

Karte:

Karta, 1. dan

Karta, 2. dan

Karta, 3. dan

Rezultati:

Rezultati, 1. dan

Rezultati, 2. dan

Rezultati, 3. dan

Ivo